2017. jan 16.

8 ötlet, ami segíthet a hatékonyabb munkavégzésben

írta: PeatMNemeth
8 ötlet, ami segíthet a hatékonyabb munkavégzésben

Korábban már volt egy cikk hasonló témában, az a sikeres emberek reggeli előtti szokásairól szólt. Ide kattintva elérheted. A következő 8 pont abban segít, hogy napközben is fent tudd tartani a reggeli lendületet. Feltéve, hogy egyáltalán sikerült lendületet venni reggel, de bízzunk a legjobbakban.

productivity-secrets.png

Az Inc. magazin oldalán találtam a következő felsorolást, ami egyébként nem leplez le hatalmas titkokat a hatékony munkavégzéssel kapcsolatban, mégis hasznos lehet, mikor így összefoglalva látjuk a különböző szokásokat.

Felkészülni, vigyázz, jöjjenek a pontok! 

  1. Már reggel végezz valamilyen feladatoddal. 

    Ha már azzal indul a napod, hogy elvégeztél valamit, az erőt és magabiztosságot ad ahhoz, hogy újabb és újabb feladatokat tudj le, ahogy haladsz előre a napoddal. Előkészületben van egy új cikk, ahol egy Navy Seal admirális egyetemi köszöntőbeszédét mutatom majd be, ő hozza fel példának, hogy a katonaságnál pont ezért kötelező minden reggel szépen beágyazni, hogy meglegyen az a bizonyos első elvégzett feladat a nap folyamán. 

  2. Jutalmazd meg magad az elvégzett munkádért.

    Sokat segíthet túllendülni az adott teendőkön, ha kisebb-nagyobb jutalmakat tűzül ki magad elé. Legyen az egy finom kávé, csoki, akármi, ami extra motivációt ad, hogy végezz a dolgoddal. Arra figyelj csak, hogy valóban legyen időd az elért jutalmadra. 

  3. Már korán győzd le a rossz hangulatot.

    Szinte már sablonos említeni, hogy mennyit számít a hozzáállásunk és gondolkodásmódunk abban, hogy fog alakulni az adott napunk. Ha már úgy indulsz el otthonról, hogy rémes, túlterhelt és hosszú napod lesz, akkor ez hatással lesz rád végig. Nyilván attól nem lesz rövidebb a napod, ha pozitívabban veszed az egészet, de a panaszkodással semmivel sem vagy előrébb. 

  4. Egyél kiadós és egészséges reggelit.

    Ugyanúgy kezd közhelyes lenni, mint a pozitív hozzáállás a dolgokhoz, viszont szintén olyan fontos is. Személy szerint én gyakran kihagyom, amit minden alkalommal meg is bánok. Fokozatosan igyekszem beépíteni a napi rutinomba. Rengeteg energiát tud adni egy jó reggeli, ami nyilván sokat segít a napi munkavégzésben. Kinek mi a megfelelő az egyénfüggő. Nálam is változó, rántotta, bundás kenyér, péksütemények némi gyümölccsel, vagy épp egy nagy adag Cini Minis. 

    healthy-breakfast-1000x620.jpg



  5. A fontos telefonhívásokat egy kör alatt tudjuk le.

    Személyes tapasztalatom is, hogy a telefonálásokon jobb és egyszerűbb gyorsan túlesni. Csak a kezdeti lendület kell hozzá. Fontos, hogy ne akadjunk meg, lehetőleg kerüljünk minden olyan tényezőt, ami ezt előidézheti, mert akkor újra nagyobb erő kell hozzá, hogy elkezdjük. Tervezd be előre a telefonálós időszakot és akkor csak arra figyelj! Eltervezted, akkor meg is tudod csinálni. 

  6. Utána pedig kapcsold ki. 

    Vagy legalább némítsd le és ne foglalkozz vele, ne vedd elő néhány perc után, hogy különböző közösségi oldalakat nézz át, amiken természetesen semmi lényeges nem történt az utolsó látogatás óta. Mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy nagyon komolyan tud hátráltatni a munkában. Ezért is hasznos, ha le van némítva, így nem kapjuk fel a fejünket állandóan a folyamatos értesítésekre. 

  7. Ne olvasd túl gyakran a híreket. 

    Hasonlóan az előző pontban említett közösségi oldalas figyelemeltereléshez, a hírportálok is képesek állandóan megakasztani a folyamatos munkavégzésben. A reggeli kávé mellett olvasni a híreket nálam is bevett gyakorlat viszont utána sok értelme nincs frissíteni állandóan. Olyan új cikk, ami tényleg érdekel, ritkán jelenik meg néhány perces intervallumonként, a többit meg úgyis csak azért olvasnád el, hogy addig is valami mással foglalkozz. 

  8. Kerüld el a lehúzókat. 

    Mármint azokat, akik a munkáról húznak le, vagyis elterelik a figyelmed. Ilyenek a halasztgatók, akik soha nem végeznek semmivel, a folytonos panaszkodók, akik a negativitásukkal egész helyiségeket tudnak hatástalanítani munkavégzés szempontjából. Szólj nekik, hogy épp dolgozol és be szeretnéd fejezni, mert mondjuk kitűztél magadnak egy jutalmat. Lehet, hogy nekik is segítesz ezzel!

    what-makes-you-super-successful.jpg

 

Szólj hozzá