2016. júl 22.

Sikeres vállalkozók 10 szokása

írta: PeatMNemeth
Sikeres vállalkozók 10 szokása

Mi jellemzi a sikeres vállalkozókat? Milyen tulajdonságok fontosak ahhoz, hogy Te is sikeres legyél? 

  1. Szenvedélyesek.

    A sikeres vállalkozók imádják, amit csinálnak. Az erős szenvedély elengedhetetlen a sikerükhöz. Egyedül így tudnak fejlődni. Fontos, hogy arra koncentráljanak, amit szeretnek, annak érdekében, hogy a legjobbat tudják kihozni magukból és a cégükből.

  2. Jól ismerik saját magukat.

    Ismerd meg magad! Az egészséges önismeret nagyon lényeges az üzleti életben. Tudniuk kell az erősségeiket, gyengeségeiket. Fontos, hogy ezen folyamatosan dolgozni kell. Minél inkább tisztában vannak a saját képességeikkel, annál nagyobb lesz a sikerük.

  3. Kreatívak.


    Kreativitás nem csak vizuális szinten létezik. Kreativitás kell ahhoz, hogy megoldást találjanak régi problémákra. Ez a kreativitás a vezérfonala a vállalkozásoknak. Kreatív elmével mindig kimagasodhatsz a vetélytársak közül.

  4. Kitartóak és türelmesek.

    A bukás a siker része. A vállalkozók tisztában vannak ezzel, valamint tudják, hogy a bukások nem téríthetik el őket a helyes útról. Különösen a mai gyorsan mozgó világban sajnos sokan könnyen feladják. Nagyon sok ember a bukásainak köszönhetően tudott olyan képességekre szert tenni, amelyek által később sikeressé váltak. 

  5. Leírják a céljaikat.

    Leírni a célokat az első lépés ahhoz, hogy egy álom, vagy cél megvalósulhasson. Nélkülözhetetlen része az üzleti stratégiáknak a célok, víziók, küldetések és álmok leírása. Toll és papír, semmi több, vagy épp ceruza, kinek mi. Egy kézzel leírt gondolat sokkal erősebb, mint a billentyűzeten bepötyögött. 


  6. Erős közösségi hálójuk van.

    Egy hatékony közösségi háló új üzleti lehetőségeket és partnereket rejt magában. Azok, akik határokon átnyúlva, akár globálisan is szeretnének sikeresek lenni, elengedhetetlen, hogy tágítsák a közösségüket. Ennek nagyon sok módja van. Üzleti reggelikre, tréningekre, továbbképzésekre lehet menni. 

  7. Használják a forrásaikat.

    Itt most nem feltétlen az anyagi forrásokról van szó. A sikeres vállalkozóknak nem kell érteniük mindenhez, elég ha ismernek olyan embereket, akik az adott témában szakértők. Ezzel utalunk az előző pontra. Egy jó hálózat és rengeteg kontakt az alapvető felszereltsége egy jó vállalkozónak.

  8. Kockáztatnak.

    Vállalkozás során elkerülhetetlen, hogy időnként kockázatokat kell vállalni. Ez rendben is van. A sikeres vállalkozók is tudják ezt és hajlandók is az észszerű mellett komolyabb kockázatokat is vállalni. 

  9. Folyamatosan fejlesztik magukat.

    Az okos vállalkozók tudják, hogy a folyamatos önképzés elengedhetetlen a sikerhez. Naprakész információ birtokában reálisabban tudnak dönteni. Ahogy Francis Bacon, a francia filozófus korábban már leírta: “A tudás hatalom.” 

  10. Jó csapatjátékosok.

    A jó vállalkozók közeli bizalmi viszonyban vannak a csapattagjaikkal, beszállítóikkal valamint vásárlóikkal. A munkatársaikat csapatként kezelik, nem csupán darabszámban tartott alkalmazottként. Ezáltal a munkavállaló is megbecsülve érzi magát, ami által sokkal hatékonyabb munkát végez. 



Ha tetszett a cikk, kattints ide és iratkozz fel a facebook oldalra! 

Szólj hozzá

everest