2016. júl 23.

Mit csinálnak a sikeres emberek még reggeli előtt?

írta: PeatMNemeth
Mit csinálnak a sikeres emberek még reggeli előtt?

Több tanulmány, köztük Roy F. Baumestier professzoré is kimutatta, hogy a reggeli órák a legjobb időszak a fontos dolgok elintézésére. Ilyenkor több akaraterő van bennünk és nem vagyunk kimerültek, így könnyebben nézünk szembe a kihívásokkal és feladatokkal. Ehhez persze hozzátartozik az, hogy előtte jól aludjunk, ne egy bárban töltsük az egész estét. 

Nem véletlen, hogy a világ vezető cégeinek CEO-jai erre az időszakra, pontosan reggel 9 óra előttre teszik a legfontosabb feladatokat. A General Motors egykori elnök-vezérigazgatója, Dan Ankerson valamint a Disney CEO-ja is reggel 5 előtt ébred.

good-morning-nice-quote-wallpaper.jpg

Mit lehet csinálni ebben az időszakban?

  1. Kelj fel korán!

    Jó, ezt nem volt nehéz kitalálni. A bevezetésben pont erről volt szó. A lényeg, hogy a normál munkaidőben tervezett menetrend könnyen felborulhat. Bármikor jöhet olyan vészhelyzet, lemondott vagy épp áthelyezett meeting ami miatt jól jöhetnek az extra munkaórák. A már említett tanulmányok szerint már 6 óra előtt érdemes felkelni. Itt az ideje új ébresztőt állítani? 

  2. Reggeli előtti meetingek.

    Hallottad, hogy a 7:45 az új 9:00, ha meetingről van szó? A meetingek gyakran előforduló szokása, hogy elhúzódnak. Amennyiben 9-kor kezded a napot az első meetinggel, könnyen borulhat a napi terved és rohanássá válik a nap további része. Ezt könnyen el tudod kerülni, ha egyszerűen korábbra rakod a kezdést.

  3. Egy kis reggeli edzés.

    Az egyik legjobb módja annak, hogy energiával telve és teljes fókuszban indítsd a napot. Talán az egyetlen időpont is a napon belül, mikor van erre idő a szoros időbeosztások mellett. Kivéve persze a munka utáni, esti edzést, kinek melyik esik jobban. Tim Cook, az Apple CEO-ja minden reggel  letud egy edzést még 4:30 előtt!

    3

  4. E-mailek ellenőrzése.

    Ha már korán reggel át tudod nézni az e-maileket, azzal több órás előnyre teszel szert. Mire a többi ember beér dolgozni, addigra te már rég válaszoltál nekik, így hamarabb indulhat a munka. Hogy ismét Tim Cook-ot említsem, ő már 4:30-kor kiküldi a céges e-maileket. Igen, 4:30-kor. Te mikor küldtél már egyáltalán e-mailt 4:30-kor?

  5. Hírek.

    Ez szinte alapvetőnek mondható. Könnyen szokássá válik, hogy a reggeli kávé/tea/bármitisiszolreggel mellett átfutod a híreket. Erről túl sok mindent nem lehet írni. 

  6. Tervezd meg a napod!

    A 9 óra előtti időszak nem csak az aktuális napod megtervezésére hasznos, hanem az egész hetedet előre összerakhatod. Még friss vagy, könnyebben gondolkozol, jobban átlátod a dolgokat és koncentrálni tudsz ezek közül a fontosabbakra. Ennek köszönhetően sokkal kényelmesebben telik a nap. 

  7. Szánj egy kis időt magadra!

    Nem kell hogy minden a munkáról szóljon. A reggeli csendes, békés időszakot máshogy is ki lehet használni. Ilyenkor nyugodtan szánhatsz időt a személyes projektjeidre. Olvass valamit, ami kikapcsol, természetesen nem utolsó sorban pedig tölts időt a családoddal!

  8. Meditálj!

    Maga a meditáció azért elég összetett dolog, de a lényeg, hogy ülj le egy kicsit. Kapcsolj ki, hagyd a munkát, a problémákat. Hallgass valami jó zenét, ami megnyugtat, kicsit kiránt a pörgésből. Ezt persze a nap folyamán bármikor meg lehet tenni és erősen ajánlott is!

    1

Ha tetszett a cikk, kattints ide és iratkozz fel a facebook oldalra! 

Szólj hozzá