2016. aug 01.

20 jel, hogy hivatalosan is felnőtt vagy

írta: PeatMNemeth
20 jel, hogy hivatalosan is felnőtt vagy

Előbb-utóbb mindenki felnő. Ezen lényegében nem tudunk változtatni. Mindig akad valaki, aki kijelenti, hogy ő ugyan nem, mert örökké gyerek marad és hasonlók, de csupán idő kérdése és ez megváltozik. Ami egyébként nem feltétlen jó így, sokszor hangoztatom, hogy mennyivel jobb gyereknek lenni, talán még az óvodai időszak a legjobb. Semmi felelősség, egész nap mehet a játék. Az élet rendje viszont az, hogy felnövünk. 

635687922503535706-1365436982_635669101623169064-2034588399_evolution-growing-up.jpg

A Gentleman's Journal-on találtam még korábban egy cikket 20 olyan jelről, ami azt mutatja, hogy nincs mese, elérted a felnőtt létet. Kissé humorosra veszi a dolgot, ami persze csak jó. Úgy gondoltam, hogy a 20 jel felsorolása mellett megnézem, hogy melyik mennyire igaz rám. 

  1. Vannak vendég törölközőid. → Nem kérdés, több is van. Elég gyakran jönnek vendégek.
  2. Ha egy hölgy barátod meséli, hogy terhes, akkor a "gratulálok" szót használod az "óbaszki" helyett. → Többször is előfordult már, csak a volt osztályomat nézve is már több bébiprojekt ért sikeresen véget, vagy van folyamatban. 
  3. A heti bevásárlás tartalmaz néhányat az alábbiak közül: mosószer, mosogatószer, villanykörték, szemeteszsák, stb... → Újabb pipa, ha nem is mindet heti rendszerességgel, de gyakran veszem őket.
  4. ... egyáltalán csinálsz heti bevásárlást. Ó, igen, nem csak akkor kell boltba menni, ha már tényleg nincs semmi ehető a lakásban. 
  5. Van vagy komolyan gondolkozol azon, hogy saját kutyád vagy más háziállatod legyen. (saját, nem családi) → Igen, én is filózom rajta, de egyelőre macerás lenne a dolog. 

    Eddig ötből öt pipa, ójajj... 

  6. Időnként előforduló hátfájás. → Sajnos néha még túl gyakran is. 
  7. Rendszeresen követed a híreket, internet, tv újság mindegy. Igen, a reggeli kávé mellé elengedhetetlen, de napközben is elég gyakran.
  8. Gyakran átjönnek a barátaid akár vacsorára, kávéra vagy csak úgy és nem torkollik feltétlenül italozásba és asztalon táncolásba. → Hááát, igen. Előfordul. Mondjuk az is, hogy italozás lesz a vége. 
  9. Az alvás a legjobb barátod, nem pedig valami olyan dolog, amit mellőznél néhány extra italért vagy reggelig tartó buliért. Pontosan. Azt mondjuk ide tartozik, ha buli van, akkor az általában reggelig tart és többnyire totál spontán jön.
  10. ... bármi ami este 11 után van, az hivatalosan is "késő éjszakának" számít hétközben. → Így van.

    listicle_growingup_hatching_chicks.jpg
  11. Újrahasznosítasz. → A műanyag-papír-üveg szelektálást csinálom, ez ugyan nem konkrét újrahasznosítás, de mégis valami. 
  12. Fiatalabb barátaid, ismerőseid tőled kérnek tanácsot karrier és párkapcsolat témában. (mintha te jobban értenél hozzájuk) → Előfordult már, igen. 
  13. Az "otthonnak" vásárolni sokkal izgalmasabb, mint saját magadnak. → Mondhatni, de amit a lakásnak veszek, annak az előnyét lényegében én is élvezem, nem?
  14. Otthon maradni hétvégén nem hogy ciki, hanem kifejezetten elfogadott módja a péntek és szombat este elöltésének. Így van. Mondjuk én régebben sem szerettem minden hétvégén bulizni.
  15. Konkrét pohárkészleteid vannak különböző italoknak. → Korsók, whiskys poharak, long drinkek, borospoharak, pálinkásból még több is! 

    42493-silver-tabby-cat-growing-up-sequence-stages-white-background.jpg
  16. Az otthoni növényeid még életben vannak. → Életben? Sőt! Új hajtások mindegyiken, plusz 4 új cserepes fűszernövényem is van. 
  17. Időben kelsz fel, hogy kávét és reggelit készíts még munka előtt. → Kávét igen, reggeli néha ebéddé alakul. 
  18. Szabadnapot veszel ki, hogy utolérd magad az egyéb feladatokban és a házimunkában. Yep.
  19. Nem te okozod, hanem te panaszkodsz az utcai/házon belüli zajok miatt. Végre egy konkrét nem! Mármint ami a panaszkodás részét illeti. Időnként nálam is zaj van, ha átjönnek páran, ezért néhány lakóval elég kellemes viszonyt ápolok, de más miatt nem szoktam panaszkodni. 
  20. Nem igazán értetted, mire gondoltak a szüleid, mikor azt mondták "majd megérted, ha idősebb leszel". Aztán azon kapod magad, hogy már te is ezt mondod. Szerintem ezzel mindenki így van. 

Hát, az a konklúzióm, hogy a fenti 20 pont alapján bőven felnőttnek számítok. Kár. 

Ha tetszett a cikk, kattints ide és iratkozz fel a facebook oldalra! 

Szólj hozzá